Istoric PESRomania


PESRomania a luat naştere în 2003 ca urmare a iniţiativei lui Ionuţ Trandafir (a.k.a. JohnnyUSA), cu intenţia de a promova Pro Evolution Soccer în România, care începuse să fie produs şi pentru PC. Astfel, PES 3 s-a bucurat de primul RPES care conţinea 3 echipe româneşti (Steaua, Dinamo şi Rapid) şi care a fost în totalitate creaţia fondatorului acestui proiect. Apoi, începând cu PES 4, lucrurile au început să se dezvolte, RPES 4 fiind rezultatul muncii unei echipe. Începand cu RPES 5 Marius Banu (a.k.a. dreamtheater) s-a alăturat atât echipei administrative cât şi celei editoriale. A urmat apoi RPES 6, întarirea echipei administrative cu Petre Ciornei (a.k.a. petre79) şi Bogdan Ioniţă (a.k.a. ioi) - cărora le mulţumim şi pe această cale pentru contribuţia financiară necesară funcţionării PERSRomania - şi, în fine, RPES 2008.

Apoi, frâiele RPES au fost preluate de noua echipă PESRomania, rezultată în urma Academiei PESRomania, care a realizat RPES 2009.
Din păcate însă, raţiunile de ordin financiar au împiedicat "vechea gardă" să continue proiectul, care şi-a închis porţile la începutul lunii mai. Între timp, Manuel Manzotti a cumpărat un nou domeniu - www.pesromania.ro. Acesta a folosit numele PESRomania fără a cere acordul celui ce a înfiinţat PESRomania. Totuşi ţinând cont de faptul că raţiunile financiare şi nu numai, au împiedicat noua echipă să-şi desfăşoare activitatea în continuare pe vechiul domeniu www.pesromania.net, aceştia s-au decis să se mute pe site-ul pesromania.ro.

Nu am menţionat aici decât numele celor care s-au implicat şi financiar în susţinerea acestui proiect, membrii echipei PESRomania fiind menţionati la fiecare RPES în parte; le mulţumim pe această cale, chiar dacă nu am apucat să-i şi nominalizăm.

La începutul lunii August a anului 2012, echipa de editare PESRomania a părăsit domeniul deţinut de Manuel Manzotti din cauza unor neînțelegeri. Pe această cale ţinem să îi mulţumim pentru că ne-a găzduit 3 ani de zile, timp în care echipa de editare a continuat tradiţia şi munca vechii echipe, lansând mai multe patch-uri RPES pentru fiecare ediţie a jocului. Echipa de editare PESRomania şi-a găsit altă casă: www.pesromania.org – un domeniu cumpărat de Bogdan Toader (a.k.a. DjX, căruia îi mulţumim pentru că a fost alături de noi) şi administrat de către Trandafir Ionuţ (care a revenit odată cu mutarea echipei de pe pesromania.ro). Echipa de editare PESRomania va continua să îşi desfăşoare activitatea pe domeniul actual, www.pesromania.org si pe forumul forum.pesromania.org, urmând să lanseze în continuare patch-uri de calitate pentru simulatorul fotbalistic Pro Evolution Soccer.