PES 2015 - Una caldă... una rece!

Scris de Scris pe data de: Joi, 14 August 2014 Publicat în KONAMI Citit de 13385 ori
Votează articolul
(23 voturi)

O zi de Miercuri fantastică pentru fanii Pro Evolution Soccer. Din păcate, vine o zi de Joi dezamăgitoare pentru utilizatorii PC!

Sincer să fiu nu mă aşteptam la aşa ceva cu atât mai mult cu cât ştiam că anul acesta, marele rival al celor de la EA Sports, va poposi pe calculatoarele noastre îmbrăcat în straie Next-Gen, aceleaşi straie ce le-a avut anul trecut pe PS4 şi XBOX ONE.

Astfel, astăzi avem parte de prima mare dezamăgire din partea celor de la KONAMI (ceea ce văzusem până acum era prea frumos să fie adevărat, nu?). Despre ce este vorba?

În urma unui interviu acordat de binecunoscutul deja Adam Bhatti, aflăm că defapt versiunea pentru PC a Pro Evolution Soccer 2015, nu va folosi acelaşi motor ca şi cea de pe consolele Next-Gen. În schimb, va folosi o versiune îmbunătăţită a motorului folosit anul trecut pentru varianta de Playstation 3. Această veste a venit ca o lovitură cruntă pentru toti posesorii PC din întreaga lume, mulţi declarându-se profund dezamăgiţi de această mutare neaşteptată. Nu pot nega, printre ei mă număr şi eu. Nu pot concepe faptul că un PC decent în zilele noastre nu poate rula eficient un joc Next-Gen. Refuz să cred că al meu procesor i7 ar putea fi îngenuncheat de PES2015 NG. Cu atât mai mult cu cât, iată, cei de la EA Sports au făcut dovada clară că NG-ul se poate şi pe PC-urile actuale.

Oare cât de bun să fie PES 2015 PC să poată rivaliza cu FIFA 15 PC? Oare chiar atât de bun este încât nu a fost nevoie de "stresul" suplimentar de a porta NG-ul de pe console şi pe PC?

La ora actuală, cel puţin teoretic, pe hârtie, sună a dezastru din simplul motiv că nu avem nicio informaţie viabilă vis-a-vis de varianta PC.

Sau, mai există o variantă, pur şi simplu nu-i mai interesează piaţa destinată PC-urilor şi se vor axa ca şi în trecut doar pe console.

Oricum ar, fi, ma declar profund dezamăgit şi, cel puţin pe hârtie, în ceea ce priveşte PC-urile, EA Sports - KONAMI 1:0!

Bineînţeles, concluziile finale le vom trage abia dupa ce jocurile se vor lansa şi testa noi înşine ambele variante PC. Oricum ar fi, sunt foarte convins că nu vom avea pe PC acelaşi gameplay şi aceeaşi grafică ca pe consolele Next-Gen. Sper să mă înşel!

Video

Urmăriți-ne și pe:

Taguri:
JohnnyUSA

"Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur." - Albert Einstein