PES 2014 - Și totuși ... cel mai bun simulator sportiv?

Scris de Scris pe data de: Joi, 29 August 2013 Publicat în KONAMI Citit de 5801 ori
Votează articolul
(5 voturi)

După atâtea știri proaste din partea celor de la KONAMI se pare că nu totul este pierdut!

Nu vreau să mai vorbesc despre scandalul licențelor, nici nu vreau să mă mai gândesc, pur și simplu voi încerca să ignor fiasco-ul celor de la KONAMI pe partea de licențiere, nu vreau să-mi mai fac sânge rău aiurea. De ce? Pentru că cel puțin pentru PC, aceste lucruri le vom rezolva noi, editorii.

Voi vorbi strict despre gameplay. În fond și la urma urmei, cel puțin pe mine personal, acesta a fost motivul pentru care m-am îndrăgostit de Pro Evolution Soccer cu mulți ani în urmă.

După cum știți, ieri s-a lansat dintr-o eroare a celor de la Sony, un DEMO al Pro Evolution Soccer 2014. Minunea nu a durat mult, DEMO-ul a fost retras din PSN (Magazinul virtual al celor de la Sony) la câteva zeci de minute de la lansare. Din fericire, au fost destule persoane ce au reușit să descarce acest DEMO. Datorită lor, au apărut o grămadă de mini-review-uri pe internet.

Din start trebuie să amintesc faptul că DEMO-ul scăpat ieri pe PSN reprezenta codul arătat la E3, cod cu destule probleme de funcționalitate, input lag, probleme cu AI-ul portarilor și al fundașilor șamd. Cu toate aceste probleme, iată că viitorul sună mai mult decât bine.. cel puțin din punctul de vedere al celor ce l-au jucat deja. De ce spun asta?

Nu știu câți dintre voi ați avut plăcerea să jucați ISS Pro Evolution Soccer 2. Eu am avut această plăcere, pot spune că acest joc m-a făcut să iubesc seria Pro Evolution Soccer. La vremea respectivă nu era nebunia licențelor, erau câteva echipe licențiate, o grafică de PS2 (grafica anilor 2000), totuși, ISS Pro Evolution Soccer 2 avea un gameplay ce nu mai văzusem până atunci la un joc virtual de fotbal. Pur și simplu simularea fotbalistică era incredibil de real reprezentată. Iată că acum, în 2014 se vorbește despre revenirea acelui gameplay superb al ISS Pro Evolution Soccer 2. Toți cei care au jucat DEMO-ul de PS3 au afirmat că gameplay-ul ce a făcut celebră seria Pro Evolution Soccer, a revenit. Toți asemuiesc (din punct de vedere al gameplay-ului) acest DEMO cu celebrul ISS Pro Evolution Soccer 2.

Personal, dacă spusele celor ce au testat DEMO-ul, se adeveresc, pot afirma cu mâna pe inimă că voi șterge cu buretele toate idioțeniile făcute de către KONAMI în ultima vreme. De ce? Pentru mine întotdeauna a contat gameplay-ul în primul rând. A contat senzația de realism iar dacă PES14 îmi poate oferi cel puțin ceea ce mi-a oferit ISS Pro Evolution Soccer 2, pentru mine nu mai contează nimic altceva, nici lipsa licențelor, nici prostiile de care aminteam mai sus.. cu atât mai mult cu cât putem rezolva aceste probleme prin patch-uri.

Ah.. să nu uit, ar mai fi o condiție pentru ca Pro Evolution Soccer 2014 să mă recucerească.. modul Online.. sper să fie ok de această dată, sper că cei de la KONAMI au învâțat din greșeli.. sper..

PS: Alte vești bune, PES 2014 se pare că va fi mai ușor de editat. Cel puțin asta spun cei ce se ocupă cu crearea programelor de editat!

Urmăriți-ne și pe:

JohnnyUSA

"Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur." - Albert Einstein