PES 2014 - PESRomania.org leaked PS3 DEMO review!

Scris de Scris pe data de: Sâmbătă, 31 August 2013 Publicat în KONAMI Citit de 4438 ori
Votează articolul
(11 voturi)

Grație unei persoane de afără, iată că DEMO-ul de PS3 al Pro Evolution Soccer 2014 a ajuns în mâinile noastre. În continuarea articolului, aveți parte de câteva impresii despre joc.

Review-ul de mai jos este făcut de către dreamtheater, omul care a fost alături de mine pe PESRomania încă din 2003. Pe această cale țin să-i mulțumesc pentru orele petrecute în scopul de a diseca DEMO-ul și a ne pune la dispoziție acest material.

Iată impresiile lui dreamtheater despre PES 2014 PS3 DEMO:

Am reușit să pun mâna pe aceast cod destul de vechi(E3) al jocului, așa că unele aspecte negative se pot corecta până la demo-ul final.
 
Ca o impresie generala, avem un cu totul alt joc... Fox engine se simte de la început: mișcările jucătorilor, comportamentul mingii, animatțile. Nu mă voi referi la grafică, deoarece pe PS3 jocul este la 720p, însă cu toate acestea se observă îmbunătățirlie la acest capitol, în sensul că arată mult mai bine decat PES 2013.

În ceea ce privește gameplay-ul, acum mingea nu se mai lipește de piciorul jucătorului, fiind vorba de "entități diferite". Controlul mingii e mult mai dificil, mai ales în regim de viteză. Nu pot să nu remarc faptul că jocul este foarte fluid, lasă impresia unui meci real, atât în teren cât și în tribune.

Deși e vorba de un cod destul de vechi, ale cărui probleme au fost rezolvate în mare măsură, menționez câteva plusuri și minusuri.

PLUSURI
- animațiile superbe;
- mișcarea naturală a jucătorilor;
- portarii foarte buni (m-a exasperat Neuer:));
- portarii repun repede mingea în joc;
- aruncări de la margine rapide (îi dai unde să ărunce înainte de a ajunge în poziție);
- un gameplay cerebral, în sensul că nu mai merge cu fuga, ci de data asta chiar trebuie să gândești fiecare atac, să plimbi mingea, să cauți spațiile libere;
- coliziuni reale, iar mingea e greu de controlat după o coliziune;
- AI foarte competitiv, deși nu stiu ce nivel de dificultate are demo-ul;
- Pase greșite de către AI (se mai întamplă).

MINUSURI:
- Catch-up exagerat -  fundașul prinde din urmă orice atacant în 20m;
- Șuturile parcă plutesc puțin cam mult.

Ca o concluzie, premisele sunt foarte bune, iar în 3 săptămani vom avea un joc superb, care chiar îmi lasă impresia că e peste seriile PES mai vechi (3-6).

Marius Banu a.k.a. dreamtheater

După cum spuneam, viitorul sună bine. Cu atât mai mult cu cât cei care au încercat DEMO-ul de la Gamescom, au afirmat că multe din problemele codului de la E3 s-au rezolvat!

PS: Acesta este primul review al PES 2014, făcut de către o publicație din România! Mi se pare normal! Doar reprezentăm comunitatea iubitorilor de Pro Evolution Soccer din România, nu? :)

 

 

Urmăriți-ne și pe:

JohnnyUSA

"Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur." - Albert Einstein