PES 2014 - DEMO pentru PC! De ce atât de târziu?

Scris de Scris pe data de: Miercuri, 21 August 2013 Publicat în KONAMI Citit de 3421 ori
Votează articolul
(5 voturi)

Din ciclul "Nu e demo/Uite demo" :)

Deși în primă fază se anunțase că DEMO pentru PC nu va mai apare, la câteva zeci de minute, a apărut un anunț cum că DEMO-ul va apărea, dar va apărea după lansarea oficială a jocului.

O mare parte a iubitorilor acestui joc au fost nemulțumiți pe bună dreptate de faptul că DEMO pentru PC nu va mai apare.. apoi, după anunțul cum că acesta va apare după lansarea oficială a jocului complet, v-ați pus pe bună dreptate întrebarea - "De ce? Ce rost mai are?".

Da, dacă priviți strict din punct de vedere al utilizatorului, aveți dreptate să dați glas nemulțumirilor, aveți dreptate să-i blamați pe cei de la KONAMI pentru deciziile ciudate. Totuși, din punct de vedere al producătorului, lucrurile nu stau așa. Cu toții știm că gaming-ul este o afacere și, ca în orice afacere, principalul scop este să faci profit!

Anul trecut lucrurile nu au stat prea bine pentru KONAMI din acest punct de vedere, cel puțin la momentul lansării PES 2013. De ce? După cum v-am spus și noi, după cum au confirmat și ei apoi și, după cum știți si voi, în PES2013 DEMO s-a reușit deblocarea unui număr important de echipe. Acest lucru nu a picat bine, probabil s-au înregistrat și ceva pierderi în estimările cifrelor de vânzâri.. Aceasta este explicația plauzibilă, singura și unica din punctul nostru de vedere.. și se pare că nu numai al nostru.

Pentru cei ce nu știu, pe console este mult mai complicat de realizat așa ceva.. poate chiar imposibil. De aceea, anul acesta s-a decis ca DEMO-ul să apară în primă fază doar pentru console.

Și totuși DEMO-ul pentru PC va apare, dar va apare după lansarea jocului complet. Vă nemulțumește asta și totuși, nu aveți dreptate. Nu vă obligă nimeni să cumpărați jocul în ziua lansării. Un DEMO are ca principal scop să vă conturați o impresie despre jocul final și să decideți dacă-l cumpărați sau nu. Astfel, DEMO-ul nu este obligatoriu să apară cu N luni înainte de lansarea jocului, nu este obligatoriu să apară nici cu câteva zile înainte de lansarea jocului. Poate să apară și după lansarea jocului, acest DEMO are un scop precis! Astfel, nu văd de ce ați fi nemulțumiți. Nu sunt de blamat aici, totul este afacere și se încearcă reducerea pierderilor pe cât posibil. Totodată, o mare parte dintre voi, înțelegeți greșit rolul unui DEMO. Da, de vină este mentalitatea românească, de vină este sărăcia în care trăim, de vină este faptul că ne-am obișnuit să piratam totul, să furăm. Și totuși, pentru mulți sărăcia din România nu este o scuză, cum am spus și pe Facebook, mulți dintre voi cheltuiți mult mai mult într-o seară în club, mult mai mult decât ați plăti pentru un joc.

Cu toate acestea, KONAMI a făcut o greșeala, o greșeală pentru care nu au scuză. Au promis un DEMO în August și nu s-au ținut de cuvânt.. și totuși, câte amânări n-au suferit o grămadă de jocuri din varii motive? Jocuri produse de companii mult mai mari ca și KONAMI. Haideți să nu-i distrugem și să-i etichetăm pentru frustrarea ce ne-au produs-o cu acest DEMO. Și eu mă simt frustrat, și eu voiam un DEMO cât mai repede, dar, gândind obiectiv, am ajuns la concluziile de mai sus și le dau dreptate.

O zi bună și plină de noi știri interesante despre PES2014 și Gamescom 2013!

Urmăriți-ne și pe:

Taguri:
JohnnyUSA

"Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur." - Albert Einstein