PES 2014 "Community Day" - Impresii !!

Scris de Scris pe data de: Luni, 08 Iulie 2013 Publicat în KONAMI Citit de 3983 ori
Votează articolul
(9 voturi)

Iată că cei de la KONAMI și-au deschis porțile pentru comunitatea iubitorilor de Pro Evolution Soccer. Câteva site-uri dedicate Pro Evolution Soccer din întreaga Europă au avut șansa de a vizita sediul central al celor de la KONAMI și de testa cel mai nou build al Pro Evolution Soccer 2014.

Mai jos puteți citi impresii despre cel mai nou build al Pro Evolution Soccer 2014, build ce a fost prezentat la evenimentul de care v-am amintit mai sus.

 

Animațiile

Vreau să încep prin a accentua ceea ce cred că reprezintă cea mai mare îmbunătățire adusă jocului față de seriile precedente, un motiv pentru care Pro Evolution Soccer 2013 nu mi se mai pare deloc atractiv. Pro Evolution Soccer 2014 redă meciul de fotbal cu o naturalețe și senzație de libertate cum numai în jocul real de fotbal putem întâlni. Noile animații joacă un rol extrem de important în acest sens. Demult apuse sunt zilele în care modul de a alerga și modul de a pasa erau două entități diferite, acum totul este natural, pasele nu mai par robotizate. Un alt lucru impresionant este reprezentat de animațiile ce se ocupă cu primirea și controlul balonului după primire. După ce primești o pasă nu poți controla instant balonul de fiecare dată, uneori jucătorii au nevoie de câteva atingeri chiar și cu genunchiul pentru a putea controla balonul. Pe lângă acestea, se regăsesc mult mai multe animații noi ce își aduc contribuția cu vârf și îndesat la naturalețea și senzația de libertate de care vă vorbeam mai sus. PES ID va juca un rol important vis-a-vis de anumațiile speficice unor jucători ca de exemplu, Robben. El va avea propriile animații de șut, dribling și pasă. Deposedările au suferit și ele un "facelift", acestea arată mult mai natural și sunt diversificate.

 

Viteza de joc și Puterea

Cred că un aspect important al jocului ce va mulțumi foarte mulți fani este tempo-ul meciurilor. De-a lungul meciurilor ce le-am jucat, am sesizat un tempo mult mai realist prin intermediul căruia jocul câștigă și mai mult în realism. Ritmul este mai scăzut, totuși, acest lucru nu înseamnă că jucătorii sunt mai lenți. Un tempo mai scăzut nu va anula avantajele date de stats-urile mai ridicate. Bineînțeles, ritmul și viteza de joc încă au un rol important în felul în care evoluează lucrurile pe teren, pe lângă acestea, un rol la fel de important este dat de Putere. De exemplu, dacă-l foloseși pe Yaya Toure, el se va descurca foarte bine în duelurile fizice, pe când, dacă-l foloseși pe Giovinco, nu vei avea prea multe șanse în duelurile fizice. Ce este fantastic, este faptul că deși acești jucători sunt mici, asta nu înseamnă că vor pierde mingea de îndată ce dau de un adversar mai puternic. De multe ori am reușit cu Neymar să lupt împotriva fundașilor pentru a-mi crea spațiu de șut, după vizionarea animațiilor din timpul reluării fazei, am putut observa ce luptă acerbă s-a dus între jucători pentru balon. Toate acestea sunt vești bune pentru toți cei ce au criticat faptul că jucători ca Messi, deși nu au destulă putere, sunt foarte greu de deposedat.

 

Noul sistem de control

Sunt câteva noutăți în ceea ce privește controlul, noutăți foarte interesante. Advanced Through Ball îți dă posibilitatea să plasezi exact unde dorești pasele în adâncime, vei putea chiar să imprimi efect acestor pase, lucru imposibil până acum. Totodată Asim (reprezentant KONAMI), m-a sfătuit înainte de primul nostru meci, să încerc Passing Assist pe nivelul 4 și să-i spun cum se simte în timpul jocului. Am căzut de acord cu el vis-a-vis de faptul că, chiar și pe nivelul 4, pasele se simțeam destul de "manual", drept urmare, trebuia să gândeși foarte bine cum și unde vei pasa.

 

Sistemul de șut

Sistemul de șut beneficiază de o multitudine de noi animații. Aceste noi animații contribuie cu vârf și îndesat la realismul de care am vorbit atât de mult. Cu toate acestea, o mică problemă am întâlnit. Toate șuturile mele s-au dus ori în bară ori foarte aproape de poartă. Niciodată nu am reușit să șutez mult peste poartă sau mult pe lângă poartă. Lucru ce nu mi s-a părut prea realist. Cu toate acestea, trebuie să recunosc, ard de nerăbdare să descopăr toate animațiile dedicate sistemului de șut. De ce această nerăbdare? Pentru că ceea ce am apucat să văd arăta extraordinar!

 

Portarii

Portarii au fost un subiect controversat în 2013, mulți s-au plâns de perfomanțele lor slabe. În PES 2014, aceștia au suferit schimbări semnificative în ceea ce privește poziționarea, reacțiile la șuturi și la situațiile 1vs1. Portarii închid mult mai bine unghiurile în situațiile de 1vs1, făcând mult mai dificilă viața atacanților. Acum, trebuie să gândești cu atenție unde vrei să șutezi. Plonjoanele portarilor sunt o adevărată plăcere vizuală. Pot apăra cu o mână, cu două mâini, chiar și cu picioarele! Am observat o varietate de animații diferite, lucru ce m-a bucurat enorm, cu atât mai mult cu cât portarii chiar par portari acum.

 

Arbitrii

Un lucru ce nu m-a impresionat deloc a reprezentat prestația arbitrilor. Au fost mult prea multe cartonașe galbene pentru faulturi ce în mod normal nu pot fi sancționate într-un meci real. Am observat într-un meci numai puțin de 5 cartonașe roșii ceea ce arată clar că sunt ceva probleme în ceea ce privește deciziile arbitrilor. Odată s-a întâmplat (deși numai odată) ca un jucător să fie clar în offside și totuși nu s-a dictat offside. Nu știu dacă acest lucru face parte din joc, sau este un bug.

 

Heart

Heart este un feature despre care s-a vorbit destul demult încă de când a fost anunțat. Am observat că atunci când am reușit un dribling spectaculos cu Neymar, publicul a devenit mult mai gălăgios și echipa s-a simțit impulsionată de acest lucru... nu cred că pot explica mai bine de atât ce am simțit. Heart își face simțită prezența pe parcursul unui meci, cu toate acestea, nu iese în evidență. Cred că așa trebuie să fie.

 

M.A.S.S

Știu că mulți dintre voi sunteți interesați de noul collision system. Am observat că acest sistem a provocat foarte multe faulturi și, drept urmare, multe cartonașe. Din fericire, acest aspect va fi revizuit în varianta finală. Din punctul meu de vedere, foarte deranjant nu este sistemul propriu-zis de coliziune. Deranjant este faptul că uneori, deși nu există interacțiune între jucători, aceștia se comportă ca și cum ar fi. I-am adus în atenție acest lucru lui Adam Bhatti (PES European Community Leader) care mi-a reamintit că jocul este 75% gata și că lucrurile vor sta altfel în varianta finală.

 

Fazele fixe

Cel mai controversat aspect de după "magic boots" de anul trecut, este probabil "set piece guidance". Este ușor de înțeles de ce mulți se tem de faptul că acest nou sistem îi poate ajuta pe trișorii din meciurile Online, în mod special după ce am auzit de la cei ce au testat noul PES la E3 faptul că se poate marca foarte ușor din lovituri de colț și lovituri libere. Cu toate acestea, în noul build de care vorbim, am avut plăcerea să constat că nu se mai poate marca așa ușor din loviturile de colț sau loviturile libere.

 

Grafica

Din punct de vedere grafic, jocul arată incredibil și asta chiar dacă în build-ul jucat de mine, conform celor de la KONAMI, grafica nu este finalizată. Vor mai urma câteva retușuri de finețe. Atmosfera și detaliile stadioanelor sunt fantastice. Nu am văzut în niciun joc de fotbal până acum fețele jucătorilor redate atât de bine. Din acest punct de vedere, este clar că FOX Engine își face treaba cu vârf și îndesat. Au fost câteva probleme cu framerate-urile la trecerile dintre reluări și camera normală de joc, probleme pe care le-am semnalat celor de la KONAMI și sper că se vor rezolva în varianta finală. Așteptați-vă să fiți dați pe spate la propriu de detaliile grafice ale Pro Evolution Soccer 2014, garantat!

 

Concluzii

Una peste alta am fost impresionat, cu adevarat impresionat! Sunt câteva probleme, dar de aceea am fost noi aduși acolo, pentru a testa și a raporta tot ce găsim în neregulă. Cei de la KONAMI deja au rezolvat multe probleme semnalate de către cei ce au testat jocul la E3, acest lucru arată faptul că japonezii țin cont cu adevărat de noi, de fanii acestei serii. Sunt extrem de curios să văd cum va arăta noul build ce va fi prezentat probabil la Gamescon, înainte de lansarea oficială a DEMO-ului. KONAMI sunt încrezători că s-au pregătit foarte bine pentru 2014 și, după ce am avut șansa să încerc jocul, îmi este greu să-i contrazic.

 

Traducere și adaptare: JohnnyUSA

Urmăriți-ne și pe:

Taguri:
JohnnyUSA

"Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur." - Albert Einstein