Cele 6 elemente cheie ale Pro Evolution Soccer 2014 !!

Scris de Scris pe data de: Joi, 06 Iunie 2013 Publicat în KONAMI Citit de 6289 ori
Votează articolul
(9 voturi)

După cum v-am promis acum câteva zile, voi reveni cu un nou articol în care voi prezenta mai detaliat cele 6 aspecte cheie în jurul cărora s-a construit Pro Evolution Soccer 2014.

Nu v-am vorbit mai pe larg despre ele în ultimul articol deoarece am avut o săptămână foarte "grea" prin prisma evenimentelor din viața mea personală (nunți și ziua mea). Iată că acum am prins puțin timp liber și sper să mă achit cu brio de sarcina ce o presupune transcrierea acestui articol după comunicatul oficial al celor de la KONAMI. Recunosc, sunt încă "afectat" de ultimele zile foarte încârcate așa că îmi fac de acum mea culpa :)

Revenind la "oile" noastre, citiți în continuare o prezentare amplă a celor 6 aspecte importante în Pro Evolution Soccer 2014.

 

♦ TrueBall Tech: Pentru prima dată într-un simulator fotbalistic, "regina balului" este mingea, modul în care se mișcă, modul în care jucătorii interacționează cu ea. "First Touch" și "Sublime Control" vor face diferența dintre unii jucători și marea majoritate. Seria PES a fost recunoscută de-a lungul timpului pentru faptul că oferă un grad mult mai mare(față de competitori) de libertate în interacțiunea dintre un jucător și balon, iată că odată cu implementarea TrueBall Tech, avem parte de un grad și mai mare de libertate și totodată de realism vis-a-vis de interacțiunea dintre un jucător și balon. Jucătorii vor putea să controleze cu adevărat balonul aflat în mișcare, totul la un nivel nemaiîntâlnit până acum la un simulator fotbalistic.

Rezultatul implementării TrueBall Tech este un joc inovativ, un joc ce ne aduce în premieră un control al balonului de 360 de grade într-un de câmp câțiva metri în jurul jucătorului.

♦ Motion Animation Stability System (M.A.S.S.): Contactul fizic dintre jucători reprezintă o parte vitală a unui meci și noua componentă M.A.S.S. simulează contactul fizic dintre jucători. Deși până acum contactul dintre jucători era realizat în baza unor animații predefinite, grație componentei M.A.S.S., animațiile se realizează în timp real ținând cont de o serie de factori determinanți cum ar fi înălțimea și masa corporală a jucătorilor. Totodată, PES 2014 vine cu noi tipuri de atacuri de deposedare comparativ cu vechile metode din seriile anterioare. În același timp, deposedările sunt mult mai realiste și combinate cu fizica adusă în joc de TrueBall, totul pentru a îndeplini țelul PES 2014 și anume, realismul dus la extrem.

Prin integrarea componentei M.A.S.S., situațiile de 1vs1 au ajuns la un alt nivel. Lupta dintre jucători cheie poate schimba rezultatul final al unui meci. Apărătorii vor pune o mai mare presiune pe atacanți. În același timp, atacanții sunt puși în fața unor situații decizionale nemaiîntâlnite până acum. Astfel, ei vor trebui sa mențină posesia, să dribleze pentru a-și crea avantaj, să paseze sau să șuteze când au poziția perfectă. Toate acestea însumate duc la niște meciuri deschise, meciuri în care atributele și abilitățile jucătorilor vor fi determinante pentru rezultatul final.

♦ Heart: Să definim ceea ce face fotbalul atât de spectaculos și de plăcut este greu de realizat. Nu elementele tehnice sunt cele ce definesc fotbalul, emoțiile transmise și trăite pe toată durata unei partide sunt, probabil cele ce definesc cel mai bine acest fenomen. Meciurile pot fi "iadul pe pământ" pentru echipele vizitatoare deoarece suporterii gazdelor pot pune presiune și pot creao atmosferă de nedescris, acționând exact ca și "al doisprezecelea jucător". Pe lângă atributele de bază ale unu jucător, odată cu PES 2014 ne este prezentată un nou atribut, atributul Mental. Acesta poate fi afectat serios în urma unui meci dezastruos. Totuși, dacă un jucător nu face un meci extraordinar, ceilalți coechipieri se pot strânge în jurul lui și-l pot îmbărbăta. La fel, un moment de magie poate avea un efect extraordinar asupra coechipierilor, ridicându-le moralul și schimbând desfășurarea unui meci. Adăugăm la toate acestea și efectele speciale noi introduse pe stadioane, sunete și manifestări grafice, lucruri ce vin să întregească exact ceea ce spuneam mai sus, fotbalul este mai întâi de toate, EMOȚIE!

♦ PES ID: A apărut pentru prima dată în PES 2013 setând noi standarde în ceea ce privește simulatoarele fotbalistice. Pentru prima dată noi, utilizatorii, puteam recunoaște un jucător după modul cum arată și cum se mișcă pe teren. În PES 2013, am avut parte de 50 de jucători ce se asemănau perfect cu realitatea, iată că, în PES 2014 numărul de astfel de jucători va fi cel puțin dublu, jucătorii beneficiind de cele mai bune animații și cea mai bună Inteligență Artificială.

♦ Team Play: Grație noii componente inovative, Combination Play, utilizatorii pot stabili o varietate de tactici în diferite zone cheie ale terenului folosind 3 sau mai mulți jucători. Acești jucători vor face tot posibilul pentru a exploata "găurile" din defensiva sau mijlocul advers folosindu-se de un întreg arsenal de tactici. Acește mișcări pot fi presetate pe zone cheie ale terenului permițându-ne, cum am mai spus, să exploatăm orice eroare a echipei adverse.

♦ The Core: Cei din echipa de producție a PES au studiat și s-au consultat câțiva ani de zile cu noi, fanii fotbalului și implicit a seriei Pro Evolution Soccer, cu scopul de a reproduce cât mai fidel elementele cheie ale seriei și de a implementa o gamă largă de noi adiții. Din punct de vedere vizual, jocul va beneficia de un incredibil detaliu grafic: șorturile nu vor mai fi niște "burlane fixe", ele vor "flutura" ca-n realitate; animațiile sunt mult mai fluide fără a-ți da senzația de "robotism"; stadioanele vor fi recreate cât mai aproape de realitate, publicul nu va mai fi țeapăn, acum se va mișca pe toată durata meciului. Totodată, grație noului sistem, iluminarea este mult mai realistă.

Meciurile vor fi cursive, deciziile tactice vor fi luate în timp real iar cut-scene-urile au fost scoase din joc. Loviturile libere și loviturile de pedeapsă au fost schimbate radical. Controlul asupra loviturilor libere a trecut la un alt nivel, acum vom putea face demarcări false și pasele scurte nu mai au restricții. Pentru a contracara aceste lucruri, putem acum să mutăm portarul la o lovitură libera în timp ce zidul va reacționa instinctiv pentru a bloca sau a devia balonul.

Loviturile de pedeapsă folosesc acum un fel de țintă ce se va schimba în funcție de abilitățile celui ce execută lovitura și de locul unde vrea să plaseze balonul. Portarii acum pot opta pentru a acționa înainte ca executantul să șuteze propriu-zis în balon.

 

Ce părere aveți de toate acestea? Eu sincer sunt impresionat și abia aștept să vad noul PES 2014 la lucru. Voi nu?

Urmăriți-ne și pe:

Taguri:
JohnnyUSA

"Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur." - Albert Einstein