PESRomania - Trecut și Prezent

Scris de Scris pe data de: Sâmbătă, 05 Martie 2016 Publicat în Istoric Citit de 10054 ori
Votează articolul
(1 Vot)

Pentru curioși, pentru nostalgici, pentru acel "Toma necredinciosu'" din tine, pentru mincinoși - Manuel Manzotti.

 

Totul a început practic în 2002, în momentul în care am descoperit ISS Pro Evolution Soccer 2 pe PlayStation 2 la o sală de jocuri în care obișnuiam să ne "delectăm" în fiecare început de weekend înainte de a merge în clubul nostru preferat de atunci. Da, atunci apăruseră cluburile :)

Până atunci jucasem doar Fifa, de la World Cup Italy 90, un joc ce a fost deținut în primă fază de US GOLD, licența transferându-se apoi către Electronic Arts (EA Sports în prezent). Nu contest, îmi plăcea acel joc, cu timpul, au început să apară pe PC și alte jocuri și ușor ușor s-a intrat în era 3d-ului. Vă mai aduceți aminte de Actua Soccer?

FIFA 99 a fost în topul preferințelor mele ca fiind cel mai bun joc de fotbal. Probabil și grație faptului că am avut norocul de a găsi și a-mi achiziționa o placă de accelerare 3d (VooDoo) ce schimba practic totul, punea jocurile pe PC într-o altă lumină, grafica era uimitoare pentru acele vremuri.

Vremuri frumoase însă, totul s-a schimbat în momentul în care am luat contact cu ISS Pro Evolution Soccer 2. Comparativ cu acest joc, cu ceea ce simțeai jucând, celelalte jocuri de până atunci păreau o glumă proastă. Da, nu avea licențe, nu avea o grafică extraordinară dar.. simțeai că JOCI fotbal, era ceva-ul ăla ce lipsea celorlalte jocuri disponibile pe piață.

Mă enerva că jocul ăsta nu apărea și pe PC, mă enerva ca trebuia să-l joc doar la acea sală de jocuri, pe vremurile ălea nu-mi permiteam luxul unui PlayStadion 2.

În acea perioadă, urmăream activ știrile și postările de pe forumul băieților de la FifaRomania. Mulți dintre cei mai bătrâni mă cunosc de acolo, unde eram văzut ca fiind cel mai fanatic stelist :)

Vroiam ceva asemănător FifaRomania și pentru PES. Dar, din păcate, PES-ul nu apărea pentru PC.. În 2003 însă, visul a devenit realitate și cei de la KONAMI au decis că este momentul să intre și pe piața PC-urile după ce, pe consolele vremii, erau regii incontestabili, cei de la EA Sports cu al lor Fifa era pur și simplu distruși de către franchiza ISS Pro Evolution Soccer.

Primele site-uri PESRomania au fost găzduide pe domenii gratuite, un exemplu este și http://pesromania.3x.ro.(un site ce încă mai este în picioare spre surprinderea și bucuria mea)

Cu toate ăstea, nu eram mulțumit de găzduirile gratuite, prea multe probleme și prea multe limitări. În momentul acela, am vorbit cu băieții de la FifaRomania(al căror site era hostat de către computergames.ro) și prin indermediul lor, am reușit să fac rost de domeniul http://pesromania.computergames.ro, un domeniu unde am activat o perioadă de timp până în momentul în care am făcut rost de resursele materiale și am cumpărat un domeniu adevărat, un domeniu numai al meu - http://www.pesromania.net

Ușor ușor am început să promovez Pro Evolution Soccer prin toate instrumentele vremii (atunci nu existau rețele sociale - Facebook, Twitter șamd). Atunci site-ul web era principala sursă de informare și de a accesa content.

Au început să apară și patch-urile, dacă nu mă înșeală memoria, primul patch marca RPES apărut, a fost pentru Pro Evolution Soccer 4 și conținea doar 3 echipe românești: Steaua, Dinamo și Rapid. Un patch ce l-am făcut singur ca o odă adusă acestui joc magnific la acele vremuri. Apoi, cu cât vestea despre apariția unei comunități românești dedicate Pro Evolution Soccer, s-a răspândit, au început să apară noi oameni dornici de editare, totul culminând cu deja celebrul patch RPES 6, cel mai complet patch pentru un simulator sportiv din România, pot spune.

Au fost vremuri frumoase, un topic dedicat lansării unui patch strângea peste 90+ pagini de discuții. Am avut parte de turnee cu premii organizate de băieți prin București. Am avut parte de o ligă Online cu un număr de participanți atât de mare încât era nevoie de două serii, erau participanți care retrogradau.. etc. Nu mă credeți? O să aveți ocazia să frunzăriți singuri vechiul site și forum și vă veți convinge.

În 2007-2008, în viața mea prioritățile s-au schimbat, au apărut niște probleme de care trebuia să mă ocup urgent și a trebuit să fac o pauză de PESRomania. Lăsasem deja o echipă solidă aici, oameni entuziaști, o comunitate numeroasă. Dispariția mea a fost bruscă, insă, cei mai apropiați mie știau ce se întâmplă. Băieții rămași au încercat să țină în viață acest proiect pornit dintr-o mare pasiune pentru PES. Din păcate, s-a ajuns într-un moment în care nu s-a mai putut.

În acel moment, un oportunist, s-a trezit să cumpere domeniul pesromania.ro. (fără a ne contacta, fără a încerca măcar să dea de mine și să-mi ceară acordul ținând cont de faptul că EU sunt cel ce a pornit totul)

Băieții, au fost dispuși unei colaborări cu acest individ, drept dovadă și mail-ul din poza atașată acestui articol. Stupoare!! În acel mail Manzotti spune negru pe alb că știa de PESRomania.net, lucru ceea ce el îl contestă acum, afirmând sus și tare că el a înființat PESRomania.. de râsul curcilor, nu? Totodată, reiese de acolo că distinsul a decis de capul lui să preia fără acordul nimanui un brand deja consacrat. Culmea culmilor este că distinsul ne vorbește nouă acum de mentalități, de românisme.. ironic, nu?

Cum te poti erija în deținătorul unei mărci, din momentul în care nu-ți aparține? Frizează ridicolul, știu.

În fine, băieții s-au mutat pe acel domeniu al lui în momentul în care s-a cazut de acord asupra colaborării. Acum, altă ironie, acești băieți au dus RPES acolo și dintr-o dată, Manzotti s-a trezit că ar fi stăpân peste tot, și peste PESRomania și peste RPES. În ce lume trăim? :))

În 2012, Marius Banu(omul care a fost de la începuturi alături de PESRomania și de mine) m-a contactat și mi-a spus că băieții ce se ocupau de RPES, vor să discute cu mine. Aceștia erau nemulțumiți de ceea ce se întâmpla pe domeniul lui Manzotti și și-au exprimat dorința de a reporni proiectul adevăratei comunități PESRomania, alături de mine, cel care eram inițiatorul acestui proiect. Spus și făcut, am făcut rost de un nou domeniu http://www.pesromania.org mulțumită lui Bogdan Toader. Pe acel domeniu care a rămas același până în prezent, "Povestea merge mai departe"...

Ceea ce s-a întâmplat începând din 2012 și până în prezent nu are sens sa mai aduc în atenție în acest articol, aveți pe acest site toate articolele necesare pentru a vă forma o părere, atât despre conflictul cu Manzotti cât și despre realizările noastre.

Amuzant este că distinsul încă se laudă cu realizările lui? Care realizări? De la apariție și până în prezent, nu a realizat nimic, doar s-a folosit de munca altora, contribuția lui în zona de EDITING este 0 deși se dă mare editor. El n-are habar nici ce utilitare se folosesc pentru a edita PES, habar n-are ce înseamnă un hexedit pentru a adăuga stadioane sau a activa diferite elemente pentru echipe nelicențiate. Habar n-are să traseze un poligon în Blender sau să dea cu "pensula" pe un echipament în Photoshop. Este o nulitate, dar o nulitate cu realizări multiple :))

Care sunt realizările ălea Manole? De când am revenit eu și băieții au revenit unde le era locul, tu nu faci decât să dai din gură ca o moară stricată, spre deosebire de PESRomania care în ultimii ani a lansat 3 patch-uri de o complexitate nemaivăzută până acum pe meleagurile mioritice. Defapt nici înainte să revin eu tu nu ai avut realizări, ești ca o lipitoare ce se folosește de munca altora.

 

Dragii mei, la final de istoric, vă pun la dispoziție și vechiul site și forum PESRomania. O dovadă incontestabilă a legitimității spuselor mele.

Site PESRomania.net 2004-2008 - http://istorie.pesromania.org

Forum PESRomania.net 2003-2008 - http://istorie.pesromania.org/forum

 

"Frunzărire" plăcută ;)

Urmăriți-ne și pe:

Download attachments:
JohnnyUSA

"Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur." - Albert Einstein