Să râdem cu echipa Spitalului 9 - Manole | Ep. 1

Scris de Scris pe data de: Luni, 01 Februarie 2016 Publicat în Can-Can Citit de 2982 ori
Votează articolul
(1 Vot)

Cum să nu te manifești când te simți singur, mic și frustrat. De descrețit frunțile...

Acum 3 ani și ceva puneam "pe hârtie" câteva rânduri despre un individ demn de toată mila, un individ căzut pradă propriilor fantasmagorii. O minte tulburată așadar, membru de vază al Spitalului Nr.9 cu adresa "Pro Editing Soccer Romania". I-am trimis atunci și o scrisorică din care se pare că nu a înțeles nimic.. cât de ... pot fi și eu, cum îi poți cere unui lunatic să înțeleagă ceva?

 

Dragă Manole,

Au fost 3 ani și ceva de liniște și pace, am avut impresia că acea primă scrisorică ți-a făcut bine și ai înțeles că mai important decât orice altceva este tratamentul pe care ești obligat să-l urmezi cu sfințenie. M-am bucurat sincer pentru tine văzând că în sfârșit faci progrese notabile. De ce ... de ce așa? Se pare ca am subestimat starea sănătății tale, se pare că ușor ușor te îndrepți către demență. Cel puțin asta reiese din ultima ta "ieșire publică".

Sincer nu mi-am imaginat că poți suferi atât demult, că durerea este așa de mare. Dacă conștientizam lucrul ăsta, încercam să fac mai mult pentru tine, din timp. Poate nu trebuia să opresc tratamentul cu electroșocuri pe care propriul tău doctor l-a recomandat.. dar mi se făcuse milă Manole, mi se făcuse milă de o ființă umană. În fond și la urma urmei asta ești, chiar dacă acum ești defect... nu iremediabil, sper.

Văd că readuci în discuție subiecte vechi, subiecte ce s-au consumat deja, au fost îngropate și nu văd sensul să le reluăm. Ai pierdut și atunci și vei pierde și acum această dispută verbală. Ești conștient că suni ca o moară ce dă în gol?  Se pare că nu. De vină este lumea ta, acolo unde totul este cum vrei tu, unde toți gândesc și fac ce vrei tu, unde societatea evoluează cum vrei tu, unde tu ești deținătorul adevărului absolut și poți rescrie istoria după bunul plac.

De vină este boala asta nenorocită de care suferi, o suferință ce s-a acutizat atât de mult încât ai ajuns să te crezi tu cel normal și pe ceilalți care nu sunt de acord cu tine să-i cataloghezi ca fiind psihopați șamd. Trist.. tristă această situație dragule și simt nevoia să-mi exprim încă odată regretul că te-am lăsat să te degradezi atât de mult.. dar am crezut că ești mai bine! :(

Iar visezi că faci patch-uri, dar nu mai lansezi de teamă că alții ti le vor fura.. câtă ironie Manole, acum ceva timp în prima ta perioadă de crize acute, TU chiar ai furat și ți-ai atribuit merite, sfârșind prin a te face de râs pentru că ceea ce era "al tău", s-a dovedit a fi parolat și culmea, tocmai tu, CREATORUL, nu mai știai parola. Culmea, tocmai noi ăștia pe care acum ne numești psihopați, eram în posesia parolei deși tu erai CREATORUL. Vezi Manole? Vezi de ce te rog să nu mai dezgropăm morții? Nu faci decât să-ți faci rău singur pentru că, ca și atunci, totul se va întoarce împotriva ta și lumea fantasmagorică în care-ți trăiești mizera existență se va sfărâma încă odată în mii de cioburi care se vor împrăștia în oceanul tuturor minciunilor și manipulărilor. Doar de asta ai fost în stare atunci, se pare că nu ai mai avansat, nimic nu s-a schimbat, doar atât poți și în prezent. Trist.

Într-o lume normală, orice comunitate își setează niște standarde, își poate selecta "clientela". Cine nu se conformează cu acele standarde, este liber să se ducă oriunde în altă parte. Într-o lume normală Manole, știu, la tine nu se aplică. La nr.9, acolo unde îți place să ți se spună că ești "cazat", totul este în opoziție cu normalitatea. O normalitate pe care tu refuzi s-o înțelegi din motive evidente.

Și totuși Manole, TU când mai faci ceva? Defapt, pun întrebarea altfel. TU când o sa faci ceva? Până acum nu ai făcut nimic, ai dat numai din gură. Faptul că ți-ai pus numele pe un playlist nu te face nici editor nici "pecimeikăr".

Și încă o întrebare dacă-mi permiți. Încă trăiești cu impresia că în 2003 TU erai aici? Încă trăiești cu impresia că totul gravitează în jurul tău, că deții licențe de folosire pentru tot, că TU ești inventatorul roții, linguriței, furculiței și că toți cei ce au și folosesc la rândul lor roți, lingurițe și furculițe, sunt niște pshihopați/plagiatori/furăcioși? Manole, pe aerul de-l respirăm nu-i așa că tu ai licență și noi, ceilalți suntem niște hoți pentru că respirăm fără permisiunea ta? Da, mi-e teamă că știu răspunsul dragule, nu te mai obosi. Atât de bolnav ești și cu cât realizez mai mult asta, cu atât sufletul mi se umple de tristețe... pentru tine.

Văd că ai căpătat aptitudini noi. Spune-mi, voi, pe acolo de la etajul 1 până la 3 "socializați over ze internet"  numai în grupul vostru restrâns, nu? Echipa Spitalului 9? Cați sunteți? Mai este cineva afară de tine? Știu că acolo vă mai și dedublați la nevoie, doar să nu vă simțiți singuri. Eu cred că da, de ce spun asta? Pentru că observ o nouă problemă la tine, problema cratimei (-).

Dragule, ți-aș mai scrie, dar din fericire/păcate(pentru tine) societatea normală în care eu trăiesc mă cheamă, o chemare pe care n-o pot refuza nici măcar pentru tine. Dar stai liniștit! Cu proxima ocazie îți voi scrie iar, de data asta nu te mai las singur, sunt aici să te ajut.

La final, o mică sugestie pentru tine. La următoarea ta "ieșire publică", nu mai pierde timpul și pune pe hârtie doar "JohnnyUSA, psihopatul, țăranul, boșorogul", este de ajuns, nu-i nevoie să depui atât de mult efort intelectual, știm că suprasolicitarea celor doi neuroni  ai căror mândru posesor ești, activează sindromul Tourette ce zace în stare latentă în adâncul ființei tale.

Ce să facem, nu suntem toți egali, ăsta-i realitatea cruntă prietene!

 

Cu sinceritate și prietenie,

JohnnyUSA

 

Cam atât momentan, restul, în episodul următor...

Urmăriți-ne și pe:

Taguri:
JohnnyUSA

"Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur." - Albert Einstein